Duszenie na parze

Duszenie na parze pozwala zachowanie oryginalnego smaku również barw produktów oraz minimalizuje użycie soli Odpowiednie Warzywa sporządzone na parze są wyraziste . a nie rozgotowane. Dzięki warstwowemu ułożeniu produktów, np. w parowarze, cały pokarm możemy sporządzić w pojedynczym naczyniu i co ważne, spokojnie odsunąć się na chwilę bez obawy o ciągłe miksowanie oraz przesuwanie dań – gotowanie na parze jest praktycznie „bezobsługowe”. Przez to jest znakomitym rozwiązaniem dla pań zabieganych – zazwyczaj trwa o wiele szybciej niż klasyczne gotowanie potraw. Więcej info na: Zdrowszy. Większość z nas dołącza do gotowania w parowarze sceptycznie – przekazuje się, iż potrawy przygotowane na parze nie smakują tak znakomicie jak np. gotowane, są wodniste oraz mało oczywiste. Wystarczy przecież wykorzystać z niewielu trików, a nasze dania nie tylko będą dobre, Gotowanie w parowarze świetnie sprawdzi się w przypadku profilaktyki sklerozy oraz patologii układu krążenia. Również Jest to świetna metoda na rozpoczęcie własnej przygody z gotowaniem – przyrządzaniem jedzenia na parze stanowi proste, nie pochłania wiele czasu i potrawy właściwie nie idzie zepsuć.

Comments are Closed